contact site Map
login Register
Español Valencià Català Gallego Euskera English
Franquicias. Informacion de franquicias. Busca tu franquicia.
Search Keyword
Search in:

Riba-roja llança una interessant programació anual amb el món visigot com a principal producte turístic

AYTO RIBARROJA
increase text
decrease text
12 February 2020


El secret visigot i la Gran Festa del Dux atrauran a un gran nombre de visitants.

L'Oficina de Turisme de Riba-roja de Túria ha presentat la seua programació anual vinculada al món visigot; una experiència turística on el principal protagonista és el jaciment visigot de Pla de Nadal.

En un any, Riba-roja ofereix al visitant la possibilitat de viure en l'època visigoda. El Dux Tebdemir i la seua esposa Teodora obriran les portes del seu palau, per a recrear la vida i costums d'aquesta civilització.

Aquest jaciment és una vila àulica única i representa una dels poques evidències d'arquitectura civil visigoda. Durant la seua investigació i restauració s'han recuperat més de 900 peces escultòriques i arquitectòniques. Entre les peces trobades destaca un medalló amb una inscripció que podria transcriure's com TEBDEMIR. Aquest nom es correspon al promotor de la construcció d'aquesta magnífica vila palatina, qui va ser un Dux de gran rellevància per a l'època. La presència d'aquesta civilització en el nostre municipi i les seues particularitats fan de Riba-roja de Túria un lloc singular i amb gran importància patrimonial.

De març a juny es realitzaran 4 visites teatralitzades al jaciment Pla de Nadal. Aquesta visita es realitza amb el suport d'arqueòlegs experts en el món visigot. L'objectiu és descobrir els secrets d'aquesta civilització i conéixer la seua manera de vida.

La visita comença en el MUPLA- Museu Visigot de Pla de Nadal- on els visitants fan la primera presa de contacte amb el món visigot. A continuació, es visita el jaciment, on els senyors de la vila esperen als visitants. Allí, Teodora i Tebdemir explicaran com era la seua vida, els seus costums, alimentació, vestimenta, descobrirem com els artesans treballaven la pedra i l'orfebreria. També passejarem pel palau utilitzant ulleres 3D.

Les dates d'aquestes visites, totalment gratuïtes, seran: 8 de març, 19 abril, 10 de maig i 14 juny.

Els dies 27 de juny i 11 de juliol es realitzarà el popular Banquet Visigot. Aquesta activitat combina la visita teatralitzada amb un menú visigot junt amb el Dux Tebdemir. Aquest menú és el resultat d'una investigació realitzada pel xef Joan Clement sobre els productes i tècniques culinàries pròpies d'aquesta època i lloc. Així, va aconseguir confeccionar diversos plats ajustats a la tradició gastronòmica visigoda en els assentaments de la Ribera del Túria.

Com a colofó a aquesta programació, se celebrarà la IV Gran Festa del Dux. Els dies 4, 5 i 6 de setembre, en el nucli antic de Riba-roja, es durà a terme el gran mercat visigot. En aquest mercat ambientat en el segle VII es recrearan oficis i professions de l'època, es podrà participar de tallers, degustacions gastronòmiques, música i dansa. No faltaran les representacions dramatitzades, visites guiades a Pla de Nadal i jornades de portes obertes al Museu Visigot de Pla de Nadal (MUPLA) i es comptarà amb la presència dels senyors de Pla de Nadal, Tebdemir i la seua esposa Teodora, els seus escortes i libertos.

“L'oficina de turisme de Riba-roja aposta de nou per la difusió dels dos jaciments visigots a través d'una programació anual que inclou visites teatralitzades, recreacions, noves tecnologies i gastronomia”, assegura la regidora de Turisme i Patrimoni, Esther Gómez.
0 comment / s
Insert a comment
Riba-roja llança una interessant programació anual amb el món visigot com a principal producte turístic
name  or Login
Email:
comment:
Enter code: Capcha
RULES OF PARTICIPATION
  • The opinions belong solely to the users and not PORTALDETUCIUDAD.com
  • PORTALDETUCIUDAD.com is not responsible for comments written here.
  • PORTALDETUCIUDAD.com reserves the right to remove any comments that is out of place.
  • It is not allowed to write comments outside the Spanish legislation, or write insults that violate the honor of the people.
  • You can also disable the introduction of posts to preserve the image and honor of individuals.
Portaldetuciudad SL, with cif B10448579 and postal address Calle Gredos 24 de Cáceres, telephone 927233244 and email info@portaldetuciudad.com, as responsible for the processing of the data collected in this form, deals with the information you provide us with the purpose of sending you related information with products and services by any means (postal, email or telephone) and invite you to events organized by the company. The legitimation is made through the consent of the interested party. The data provided will be kept as long as you do not request the cessation of the activity. The data will not be transferred to third parties except in cases where there is a legal obligation. You have the right to obtain confirmation of whether we are processing your personal data at Portaldetuciudad SL, therefore you have the right to access your personal data, correct inaccurate data or request its deletion when the data is no longer necessary for the purposes that were collected. More information in our privacy policy.
I accept the terms of use and Privacy Policy
Cartelera - Cine
El Tiempo
El tráfico - DGT
empresas
RSS Noticias
collaborate:
PORTALDETUCIUDAD.com Network Portal
® All rights reserved - Guide to leisure, business, tourism and services in your city.
Optimized for minimum resolution of 1024px and IE 7.0 and Mozilla 3.0 or higher.